Založ si blog

KTO z ministrov spravodlivosti urobil pre súdnictvo najviac?

Od roku 2003 malo Slovensko nasledovných ministrov spravodlivosti : Katarína Tóthová, Milan Hanzel, Jozef Liščák, Ján Čargogursky, Daniel Lipšic, Štefan Harabin, Viera Petríková a Lucia Žitňanská.

Pokúsim sa veľmi „stroho“ zhrnúť ich činnosť. Nie jednotlivo, ale ako celok ministerstva spravodlivosti. Kam sa PRÁVO A SPRAVODLIVOSŤ až dostala, resp. NE – DOSTALA.

 

–       Sudcov z kauzy Jakšík čaká disciplinárne konanie

–       Kauza bratislavského sudcu Igora Š., ktorého v novembri 2009 Špecializovaný trestný súd v Pezinku odsúdil za prijímanie úplatku

–       Viac ako stovka sudcov zo všetkých stupňov justície sa podpísalo pod výzvu za zachovanie slobody vyjadrovania v súdnictve.

–       Jedenásť sudcov Najvyššieho súdu podľa všetkého uspelo proti vlastnej inštitúcii v hromadnom diskriminačnom spore, ktorý viedli pre údajnú platovú diskrimináciu.

–       Okresný sudca má za pochybenia dostávať pol roka len polovicu platu.

Toto je len čiastka „ úspechov “ na ministerstve spravodlivosti. Všetci z nás sme svedkami „procesných chýb – pochybení “ sudcov v rôznych kauzách, je zarážajúce, že sa jedná a kauzy vrážd, vydieraní a pod. Je to náhoda, alebo je chorý systém? Celý systém súdnictva je zlý, každý jeden doterajší minister len „novelizoval“ vydával vyhlášky, nariadenia…. a pod. a výsledok sledujeme každý deň. Ukradneš v obchode dva    krát po sebe „konzervu“ si TOP zločinec, zavrieť, okamžite do väzby, ukradneš milióny eur, zavraždíš niekoho………“ procesná chyba“ a ide sa ďalej. Keď „predavačka“ spôsobí manko – zosobniť, vlak vedúci pochybí.. trestať za všeobecné ohrozenie, keď  „podnikateľ“ spreneverí 700.000.000,-Sk ide mu pán prezident „kolaudovať“ hotel. Aj toto je SLOVENSKO.

Aj preto PRÁVO A SPRAVODLIVOSŤ musí platiť pre každého bez rozdielu.

Vladimír Homola

 

ŠRORT a trošku reality. ..

24.05.2012

Opäť trochu športu a hlavne reality po úspechu našich hokejistov….. Maruna vybojoval druhý európsky bronz, mal však na viac….. píše sa v článku MY Turčianske noviny číslo 20, ktoré vyšli v termíne od 22.5-28.5.2012. To, že tento skvelý pretekár vybojoval už druhý krát bronz na ME v jude mastrers je známe, je to skvelý pretekár, športovec, človek. Tento [...]

Ne – privatizácia alebo „ medzi -volebné kšefty“

06.03.2012

Tak ako všetky moje „ blogy “ opäť napíšem niečo čo si môže každý obyvateľ SLOVENSKA a hlavne mesta Považská Bystrica kedykoľvek overiť. Každý z nás vie v akom stave sa nachádza zdravotníctvo. Nie je už ani nič nezvyčajné, že zdravotnícke zariadenia „ obchádza „ exekútor a výnimkou nie je ani NsP v Považskej Bystrici. A teraz konkrétna realita, [...]

Deti = budúcnosť. Alebo ako sa zachovať 10. marca 2012.

05.03.2012

Opäť napíšem niečo čo si môže každý obyvateľ SLOVENSKA overiť a ak má školopovinné dieťa tak to vie. Učebnica prváka ZŠ na strane č. 4, písm. „Č“ ……. nachádzajú sa tam pasáže, ktoré sú absolútne/ čierne machule /, teda… ako sa má prvák niečo naučiť? Zrejme tak, že rodič „ pochopí“ čo nasleduje a je to „ako“ vybavené, dieťa [...]

brazília, záplavy

Počet obetí záplav na juhu Brazílie stúpol už na najmenej 75

06.05.2024 08:32

Ďalších 103 osôb je nezvestných. Záplavy po sebe zanechali rozsiahlu skazu.

Russia Leningrad Siege

Rus s modro-žltými vlasmi, ktorého okradli a vybili mu zub, sa na polícii dozvedel, že v zákopoch má bozkávať rodnú zem

06.05.2024 08:00

Od vpádu na Ukrajinu vo februári 2022 sa súdy v Rusku doteraz zaoberali už viac ako deviatimi tisícami prípadov takzvanej diskreditácie armády.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Izraelská armáda začala evakuáciu časti Rafahu, píšu izraelské médiá

06.05.2024 07:36

Ide o opatrenie pred očakávanou inváziou.

vojna na Ukrajine, drony

ONLINE: Ukrajine nestačí 'aktívna obrana', varuje ISW

06.05.2024 06:45, aktualizované: 08:01

Ak bude mať Rusko počas celého roku 2024 v bojoch na Ukrajine celoplošnú iniciatívu, môže mu to priniesť viaceré výhody, upozorňuje ISW.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 20922x
Priemerná čítanosť článkov: 1902x

Autor blogu

Kategórie