Založ si blog

Facka SPRAVODLIVOSTI v reálnom živote. ..

Facka  SPRAVODLIVOSTI v reálnom živote…, alebo SPRAVODLIVOSŤ v Slovenskej republike. Každý doterajší minister spravodlivosti  sa oháňal slovami o práve, spravodlivosti, vymožiteľnosti práva a pod. ……. a výsledok v reálnom živote však je úplný iný… posúďte Vy.

Napíšem konkrétny prípad o tom, akú má podobu spravodlivosť v našom „ ne – právnom “ štáte. Zhruba pred piatimi rokmi pracovala spoločnosť v ktorej som bol v tej dobe riaditeľom na istej stavbe,  zamestnanci spoločnosti mali k dispozícii dve motorové vozidlá, jedno terénne a jedno osobné.  Všetko relatívne fungovalo k spokojnosti až do dňa, kedy náš pracovník, ktorý mimochodom nikdy v živote nebol držiteľom vodičského oprávnenia a pod vplyvom alkoholu nezobral kľúče od terénneho vozidla a spoločne s ďalšími štyrmi pracovníkmi sa nerozhodol „odviesť“ sa na diskotéku. Výsledok jeho jazdy? Totálne zničené vozidlo v hodnote cca. 120.000,-Sk. Zatiaľ je všetko relatívne stále v poriadku až na to, že nakoľko sa s pracovníkom nedalo dohodnúť na mimosúdnej dohode, začala sa vec riešiť na Okresnom súde v Trenčíne.

A teraz príde SPRAVODLIVOSŤ. Na prvé pojednávanie sa dotyčný ani „neunúval“  prísť, sudkyňa teda odročila pojednávanie o pol roka. Na druhé pojednávanie dotyčný priniesol doklad o tom, že je práce neschopný. Na treťom pojednávaní, mimochodom už ubehol rok a pol od udalosti, dotyčný pán PRIZNAL, že vodidlo šoféroval a totálne zničil. Na tomto pojednávaní vypovedali aj traja spolujazdci, ktorí potvrdili, že vozidlo skutočne šoféroval „dotyčný“ pán. Hovorím si fajn, všetko je vyriešené, škoda sa firme uhradí a bude po probléme. No pani sudkyňa sa rozhodla, že je nutné vypočuť posledného spolujazdca, ktorý však už pracoval v zahraničí. Napokon sa ho nám – firme podarilo nájsť, poprosiť ho aby sa dostavil na súd….. to už sme ale v dobe trvania súdu 3 roky. Stále som bol v slepej viere v spravodlivosť, až keď po viac ako troch rokoch tak jednoduchého, priam primitívneho súdneho sporu, čo by zvládol snáď aj študent práva po 1. semestri pani sudkyňa nevyniesla rozsudok. PREMLČANÉ a firme nezostalo nič iné, len na základe rozsudku ešte „dotyčnému“ uhradiť súdne trovy. Na sťažnosť podanú ministerke spravodlivosti na postup sudkyne Okresného súdu v Trenčíne sme dostali jasnú a veľmi stručnú odpoveď : „nemôžem nijako zasahovať do rozhodnutia súdov“ preto sa pýtam pani ministerky Žitňanskej, čo ste okrem neustáleho odvolávania, trestania a šarvátok okolo Harabina za Vaše pôsobenie vo funkciu ministerky spravodlivosti vykonali? Nič… a aj Vašou nečinnosťou je výsledok tohto konkrétneho prípadu, že napriek tomu, že poškodená strana sa vždy dostavila na pojednávanie, sudkyňa dopustila svojou nečinnosťou stav, že skutok bol premlčaný, firma prišla o 120.000,- Sk a ešte bola nútená aj uhradiť človeku, ktorý škodu spôsobil, na súde sa priznal trovy konania. Tak to vôbec nie SPRAVODLIVÉ, alebo…….

Aj preto PRÁVO A SPRAVODLIVOSŤ musí platiť pre každého bez rozdielu.

Vladimír Homola

 

ŠRORT a trošku reality. ..

24.05.2012

Opäť trochu športu a hlavne reality po úspechu našich hokejistov….. Maruna vybojoval druhý európsky bronz, mal však na viac….. píše sa v článku MY Turčianske noviny číslo 20, ktoré vyšli v termíne od 22.5-28.5.2012. To, že tento skvelý pretekár vybojoval už druhý krát bronz na ME v jude mastrers je známe, je to skvelý pretekár, športovec, človek. Tento [...]

Ne – privatizácia alebo „ medzi -volebné kšefty“

06.03.2012

Tak ako všetky moje „ blogy “ opäť napíšem niečo čo si môže každý obyvateľ SLOVENSKA a hlavne mesta Považská Bystrica kedykoľvek overiť. Každý z nás vie v akom stave sa nachádza zdravotníctvo. Nie je už ani nič nezvyčajné, že zdravotnícke zariadenia „ obchádza „ exekútor a výnimkou nie je ani NsP v Považskej Bystrici. A teraz konkrétna realita, [...]

Deti = budúcnosť. Alebo ako sa zachovať 10. marca 2012.

05.03.2012

Opäť napíšem niečo čo si môže každý obyvateľ SLOVENSKA overiť a ak má školopovinné dieťa tak to vie. Učebnica prváka ZŠ na strane č. 4, písm. „Č“ ……. nachádzajú sa tam pasáže, ktoré sú absolútne/ čierne machule /, teda… ako sa má prvák niečo naučiť? Zrejme tak, že rodič „ pochopí“ čo nasleduje a je to „ako“ vybavené, dieťa [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 20894x
Priemerná čítanosť článkov: 1899x

Autor blogu

Kategórie