Založ si blog

Regiony na Slovensku, tvrdá realita!

Za posledných asi 12 dní som prešiel takmer všetky regióny Slovenska : od Žitného ostrova cez Spiš, Gemer, Horehronie , Turiec, Považie……

Že je realita až taká krutá som si nepredstavoval ani v tom najhoršom sne. Keď sme spoločne s priateľmi prechádzali tieto regióny, musím sa priznať, že v niektorých regiónoch som neveril vlastným očiam. Internet – čo to je? „prepáčte“ ale my nemáme na jedlo nie na počítač a internet. Dokonca sme sa stretli s ľuďmi, ktorí celý život poctivo pracovali, platili dane a …., jedného dňa ich „zamestnávateľ“ vyhlásil konkurz a samozrejme ako je na Slovensku už „národným“ športom akosi týmto ľuďom pozabudol vyplatiť mzdu za cca. ½ roka a výsledok? Neuveriteľný – používajú toalety obchodného centra…, nakoľko nie ich vinou ich samozrejme odpojili od vody, plynu, elektriny….., aj v takýchto katastrofálnych podmienkach žijú niektorí občania Slovenska.

Systém umožňuje v súčasnej dobe „tiež – podnikateľom“ robiť vlastne takmer čokoľvek, že nevyplatia mzdy – nevadí, neodvedú odvody – nevadí, veď oni vlastne nič nemajú……, nové autá, luxusné bývanie a pod. to nie je predsa ich, ale ich neplnoletých detí, bratrancov, manželiek a pod.

Riešenie : opäť jednoduché – okamžite zmeniť celý systém, tak aby v takýchto prípadoch bolo možné zhabať majetok „tiež – podnikateľom“ ich rodinným príslušníkom, a upraviť systém tak, aby takýmto „tiež – podnikateľom“ už nikdy nebolo umožnené podnikať.

Aj preto právo a spravodlivosť musí platiť pre každého bez rozdielu.

Vladimír Homola

 

ŠRORT a trošku reality. ..

24.05.2012

Opäť trochu športu a hlavne reality po úspechu našich hokejistov….. Maruna vybojoval druhý európsky bronz, mal však na viac….. píše sa v článku MY Turčianske noviny číslo 20, ktoré vyšli v termíne od 22.5-28.5.2012. To, že tento skvelý pretekár vybojoval už druhý krát bronz na ME v jude mastrers je známe, je to skvelý pretekár, športovec, človek. Tento [...]

Ne – privatizácia alebo „ medzi -volebné kšefty“

06.03.2012

Tak ako všetky moje „ blogy “ opäť napíšem niečo čo si môže každý obyvateľ SLOVENSKA a hlavne mesta Považská Bystrica kedykoľvek overiť. Každý z nás vie v akom stave sa nachádza zdravotníctvo. Nie je už ani nič nezvyčajné, že zdravotnícke zariadenia „ obchádza „ exekútor a výnimkou nie je ani NsP v Považskej Bystrici. A teraz konkrétna realita, [...]

Deti = budúcnosť. Alebo ako sa zachovať 10. marca 2012.

05.03.2012

Opäť napíšem niečo čo si môže každý obyvateľ SLOVENSKA overiť a ak má školopovinné dieťa tak to vie. Učebnica prváka ZŠ na strane č. 4, písm. „Č“ ……. nachádzajú sa tam pasáže, ktoré sú absolútne/ čierne machule /, teda… ako sa má prvák niečo naučiť? Zrejme tak, že rodič „ pochopí“ čo nasleduje a je to „ako“ vybavené, dieťa [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 20884x
Priemerná čítanosť článkov: 1899x

Autor blogu

Kategórie