Založ si blog

EXEKÚTOR, ale „ výpalník “ v zmysle zákona. .. .. ..

EXEKÚCIA – Čo môžeme vedieť o exekúcii ……

Exekúcia = nútený výkon rozhodnutia – dochádza k nemu v prípade, že ste si nesplnili svoju povinnosť dobrovoľne………, alebo…………

Nakoľko sa v poslednej dobe stretávam v mojom okolí pri poskytovaní bezplatnej právnej  pomoci stranou PRAVO A SPRAVODLIVOSŤ minimálne dva krát týždenne s  exekučným príkazom na občanov „ne – demokratického, ne – právneho“ štátu SLOVENSKO donútilo ma to zamyslieť sa nad fungovaním systému. Opäť ako vždy v mojom blogu uvediem konkrétny, okamžite overiteľný príklad.

Pracovníčka istej spoločnosti, ktorá v spoločnosti pracuje na dohodu o vykonaní práce, nakoľko jej služby potrebujú max. na 6-10hod mesačne, ktorá je inak evidovaná na úrade práce jedného okresného mesta si „dovolila“ nejakým spôsobom Úradu práce v roku 2006 neuhradiť sumu 4,80 eur = cca. 150,-Sk. Aké prekvapenie zažila firma, ktorá  ju zamestnáva na dohodu o vykonaní práce, keď jej bol doručený exekučný príkaz na vykonanie exekúcie na danú pracovníčku na sumu : 287,30 eur!!! Takže na „staré“ za neuhradenie 150,-Sk Úradu práce je teraz povinná uhradiť  Úradu práce sumu cca. 8.620,-Sk, to je prosím aký úrok? Úžera je údajne 100% a toto? Čo je ale maximálna drzosť štátneho úradu, teda Úradu práce je, že odstúpil dlh 4,8 eur na exekúciu údajne z dôvodu, že dotyčnú nevie nájsť. Vôbec navadí………, že sa na ten istý konkrétny Úrad práce chodí dva krát do mesiaca chodí pravidelne hlásiť, ale do inej kancelárie.

Aj preto PRÁVO A SPRAVODLIVOSŤ musí platiť pre každého bez rozdielu.

Vladimír Homola

 

ŠRORT a trošku reality. ..

24.05.2012

Opäť trochu športu a hlavne reality po úspechu našich hokejistov….. Maruna vybojoval druhý európsky bronz, mal však na viac….. píše sa v článku MY Turčianske noviny číslo 20, ktoré vyšli v termíne od 22.5-28.5.2012. To, že tento skvelý pretekár vybojoval už druhý krát bronz na ME v jude mastrers je známe, je to skvelý pretekár, športovec, človek. Tento [...]

Ne – privatizácia alebo „ medzi -volebné kšefty“

06.03.2012

Tak ako všetky moje „ blogy “ opäť napíšem niečo čo si môže každý obyvateľ SLOVENSKA a hlavne mesta Považská Bystrica kedykoľvek overiť. Každý z nás vie v akom stave sa nachádza zdravotníctvo. Nie je už ani nič nezvyčajné, že zdravotnícke zariadenia „ obchádza „ exekútor a výnimkou nie je ani NsP v Považskej Bystrici. A teraz konkrétna realita, [...]

Deti = budúcnosť. Alebo ako sa zachovať 10. marca 2012.

05.03.2012

Opäť napíšem niečo čo si môže každý obyvateľ SLOVENSKA overiť a ak má školopovinné dieťa tak to vie. Učebnica prváka ZŠ na strane č. 4, písm. „Č“ ……. nachádzajú sa tam pasáže, ktoré sú absolútne/ čierne machule /, teda… ako sa má prvák niečo naučiť? Zrejme tak, že rodič „ pochopí“ čo nasleduje a je to „ako“ vybavené, dieťa [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 20865x
Priemerná čítanosť článkov: 1897x

Autor blogu

Kategórie