Založ si blog

Facka SPRAVODLIVOSTI v reálnom živote. ..

Facka  SPRAVODLIVOSTI v reálnom živote…, alebo SPRAVODLIVOSŤ v Slovenskej republike. Každý doterajší minister spravodlivosti  sa oháňal slovami o práve, spravodlivosti, vymožiteľnosti práva a pod. ……. a výsledok v reálnom živote však je úplný iný… posúďte Vy.

Napíšem konkrétny prípad o tom, akú má podobu spravodlivosť v našom „ ne – právnom “ štáte. Zhruba pred piatimi rokmi pracovala spoločnosť v ktorej som bol v tej dobe riaditeľom na istej stavbe,  zamestnanci spoločnosti mali k dispozícii dve motorové vozidlá, jedno terénne a jedno osobné.  Všetko relatívne fungovalo k spokojnosti až do dňa, kedy náš pracovník, ktorý mimochodom nikdy v živote nebol držiteľom vodičského oprávnenia a pod vplyvom alkoholu nezobral kľúče od terénneho vozidla a spoločne s ďalšími štyrmi pracovníkmi sa nerozhodol „odviesť“ sa na diskotéku. Výsledok jeho jazdy? Totálne zničené vozidlo v hodnote cca. 120.000,-Sk. Zatiaľ je všetko relatívne stále v poriadku až na to, že nakoľko sa s pracovníkom nedalo dohodnúť na mimosúdnej dohode, začala sa vec riešiť na Okresnom súde v Trenčíne.

A teraz príde SPRAVODLIVOSŤ. Na prvé pojednávanie sa dotyčný ani „neunúval“  prísť, sudkyňa teda odročila pojednávanie o pol roka. Na druhé pojednávanie dotyčný priniesol doklad o tom, že je práce neschopný. Na treťom pojednávaní, mimochodom už ubehol rok a pol od udalosti, dotyčný pán PRIZNAL, že vodidlo šoféroval a totálne zničil. Na tomto pojednávaní vypovedali aj traja spolujazdci, ktorí potvrdili, že vozidlo skutočne šoféroval „dotyčný“ pán. Hovorím si fajn, všetko je vyriešené, škoda sa firme uhradí a bude po probléme. No pani sudkyňa sa rozhodla, že je nutné vypočuť posledného spolujazdca, ktorý však už pracoval v zahraničí. Napokon sa ho nám – firme podarilo nájsť, poprosiť ho aby sa dostavil na súd….. to už sme ale v dobe trvania súdu 3 roky. Stále som bol v slepej viere v spravodlivosť, až keď po viac ako troch rokoch tak jednoduchého, priam primitívneho súdneho sporu, čo by zvládol snáď aj študent práva po 1. semestri pani sudkyňa nevyniesla rozsudok. PREMLČANÉ a firme nezostalo nič iné, len na základe rozsudku ešte „dotyčnému“ uhradiť súdne trovy. Na sťažnosť podanú ministerke spravodlivosti na postup sudkyne Okresného súdu v Trenčíne sme dostali jasnú a veľmi stručnú odpoveď : „nemôžem nijako zasahovať do rozhodnutia súdov“ preto sa pýtam pani ministerky Žitňanskej, čo ste okrem neustáleho odvolávania, trestania a šarvátok okolo Harabina za Vaše pôsobenie vo funkciu ministerky spravodlivosti vykonali? Nič… a aj Vašou nečinnosťou je výsledok tohto konkrétneho prípadu, že napriek tomu, že poškodená strana sa vždy dostavila na pojednávanie, sudkyňa dopustila svojou nečinnosťou stav, že skutok bol premlčaný, firma prišla o 120.000,- Sk a ešte bola nútená aj uhradiť človeku, ktorý škodu spôsobil, na súde sa priznal trovy konania. Tak to vôbec nie SPRAVODLIVÉ, alebo…….

Aj preto PRÁVO A SPRAVODLIVOSŤ musí platiť pre každého bez rozdielu.

Vladimír Homola

 

ŠRORT a trošku reality. ..

24.05.2012

Opäť trochu športu a hlavne reality po úspechu našich hokejistov….. Maruna vybojoval druhý európsky bronz, mal však na viac….. píše sa v článku MY Turčianske noviny číslo 20, ktoré vyšli v termíne od 22.5-28.5.2012. To, že tento skvelý pretekár vybojoval už druhý krát bronz na ME v jude mastrers je známe, je to skvelý pretekár, športovec, človek. Tento [...]

Ne – privatizácia alebo „ medzi -volebné kšefty“

06.03.2012

Tak ako všetky moje „ blogy “ opäť napíšem niečo čo si môže každý obyvateľ SLOVENSKA a hlavne mesta Považská Bystrica kedykoľvek overiť. Každý z nás vie v akom stave sa nachádza zdravotníctvo. Nie je už ani nič nezvyčajné, že zdravotnícke zariadenia „ obchádza „ exekútor a výnimkou nie je ani NsP v Považskej Bystrici. A teraz konkrétna realita, [...]

Deti = budúcnosť. Alebo ako sa zachovať 10. marca 2012.

05.03.2012

Opäť napíšem niečo čo si môže každý obyvateľ SLOVENSKA overiť a ak má školopovinné dieťa tak to vie. Učebnica prváka ZŠ na strane č. 4, písm. „Č“ ……. nachádzajú sa tam pasáže, ktoré sú absolútne/ čierne machule /, teda… ako sa má prvák niečo naučiť? Zrejme tak, že rodič „ pochopí“ čo nasleduje a je to „ako“ vybavené, dieťa [...]

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 20880x
Priemerná čítanosť článkov: 1898x

Autor blogu

Kategórie